Birbirinden farklı gibi görünse de; aslında aynı amacı güden veya aynı sonuca varan bir tanım ile karşılaşırız genellikle Tedarik Zinciri Yönetimi ile ilgili olarak. Söz konusu kavramı, hammaddenin elde edilmesinden, üretilen ürünün son kullanıcıya ulaştırılmasına kadar olan süreç içerisinde üretim ve tedarik proseslerinin her bir elemanının birleştirilmesi olarak tanımlayanlar, tedarik zincirinin hem anlamını, hem de hayatımızdaki önemini çok net özetlemiş oluyorlar.
Günlük kullanımımızda ve rekabetçi anlamda bakıldığında “değer” kelimesi , bir şirketin ürettiği ürünlerin veya hizmetlerin karşılığında müşterilerin ödemeye gönüllü oldukları tutar olarak ifade edilir ve genellikle de toplam ciro ile ölçülür. (daha&helliip;)
Hizmet Pazarlaması
Hizmet; dokunulamayan, üretildiği anda tüketilmesi gereken, mülkiyetine sahip olunamayan, subjektif olarak değerlendirilebilen, değer yaratan ve müşterilere kazançlar sunan faaliyetler sistemi veya süreci olarak tanımlanabilir.
Hizmet pazarlamasının başarılı bir şekilde yürütülebilmesi için öncelikle tüketicinin herhangi bir hizmeti/hizmet vereni seçmeye nasıl karar verdiğini anlamak gerekir.
Hizmet Pazarlamasının Amacı
Rekabetin çok şiddetli olduğu günümüzde müşteri tatmini sağlayan mübadeleleri gerçekleştirerek, tüketici istekleri ve ihtiyaçları doğrultusunda hizmetler sunarak, müşteriyi uzun dönemde kendine bağlamayı ve karını maksimize etmeyi amaçlar.