Gebze Teknik Üniversitesi, Lojistik Derneği ve Türk Standartları Enstitüsü’nün 14 Nisan 2016 tarihinde ortaklaşa organize ettiği “III. Afet Lojistiği Konferansı” 13:00 – 17:00 saatleri arasında gerçekleştirilecektir.
Konferansta temel olarak aşağıdaki başlıklara değinilecektir:
– Afet yönetimi ve afet lojistiği
– Medikal lojistiğin afet yönetimindeki rolü
– Türk Kızılayı’nın uygulamakta olduğu lojistik ve tedarik zinciri yönetimi
– Afet triaj alanı ve triaj lojistiğinde dikkat edilmesi gereken hususlar
– Sağlık Bakanlığı, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi – UMKE’nin afet hazırlılık çalışmaları
– Afetlerde sağlık yönetişiminin önemi
– Afetlerde kadınların karşılaştıkları sorunlar üzerine psikolojik tahliller ve değerlendirmeler
– Büyük ölçekli medikal malzeme dağıtım ağı tasarımında Kentucky Vakası’ndan alınabilecek dersler
– Afet sonrası hafriyatın kaldırılmasına ilişkin bir hafriyat lojistiği modeli önerisi
– Afet öncesi – afet sonrası karşılaştırmalarında İHA’ların kullanımı
– Afet sonrası arama ve destek çalışmalarının planlanması
– İstanbul için güncel afet hazırlılık çalışmaları
Kimler Katılmalıdır?
Özel sektör ve kamu kuruluşlarımızın yöneticileri ile,Lojistik ve tedarik zinciri birimleri, Afet ve acil durum birimleri, Kurtarma birimleri, Kamu kuruluşları, İş sağlığı ve güvenliği,gibi alanlarda aktif rol alan, karar alma mevkiinde olan yönetici ve çalışanlar katılabilir.
Katılım ücretsiz olup, aşağıdaki linkten kayıt yapılması yeterlidir.
Online Kayıt: https://docs.google.com/forms/d/1jHQl0rNzAtyqzAjipQQcPV_s5GQ_NaE-IhPDjs7Y9S0/viewform
Dünya Ekonomi TV’de yer alan ve her zamanki gibi saat 17:00 de canlı olarak yayınlanan programım Trend Lojistik’de AKUT Başkanı Nasuh Mahruki konuğum olacak. Geçtiğimiz günlerde sevgili Nasuh Mahruki’yi, Yönetim Kurulu Üyesi olduğum ve sektörümüzün bana göre en önemli sivil toplum örgütü olan UTİKAD’ın Genel Kurul’una da konuşmacı olarak davet ettik. Kendisi orada da özellikle Afet Lojistiği konusundaki sunumunu yaparken, AKUT’un afet durumundaki müdahalelerinde başarı faktörünün altında yatan en önemli unsurun belki de lojistik olduğuna işaret ediyordu. O halde nedir afet, nedir afet lojistiği.
(daha&helliip;)
Nasıl da heyecanlıydı tüm gençler; her biri bir tarafa koşuşturuyor, her biri daha fazla ne yapabilirim, biraz daha nasıl güzelleştiririm ortamı ve konukları nasıl daha iyi ağırlarım telaşesi içerisindeydiler. Yoktu birbirlerinden bir farkları, taşıdıkları okul kimliklerinin dışında. Kimden söz ettiğimi merak ettiniz elbette; Yeni Yüzyıl Üniversitesi öğrencileri ile Kültür Üniversitesi öğrencilerinden.
İlk olarak 27 Mart Salı günü Yeni Yüzyıl Üniversitesi’ndeki Otomotiv Lojistiği konferansından bahsetmek istiyorum. Aynı zamanda benim de öğretim görevliliğini yürüttüğüm; çok sevgili lojistik ve dış ticaret bölümü öğrencilerinin, aynı adla kurdukları klüp tarafından organize edilen bu güzel etkinlikte, amaç otomotiv lojistiğini ele almak, katılanlara otomobilin üretiminin çok sayıda malzemeden oluşan bir özelliğe sahip olduğunu ve dolayısı ile lojistiğin bu sektörün can damarı olduğunu anlatabilmekti. (daha&helliip;)
Tedarik Zinciri Yönetimi ve Lojistik Yönetimi Disiplini ve Prensipleri ile Afet Yönetimi
17 Ağustos 1999 (Yalova) ve 23 Ekim 2011 (Van) depremleri, Türkiye’nin afet öncesi ve sonrası yapması gereken birçok şeyin olduğunu gösterdi. Birçok şeyden birisi de lojistik faaliyetlerin daha doğru ve daha etkili yapılmasıdır. Bu faaliyetlerin daha doğru ve daha etkili yapılması için TZY ve Lojistik Yönetimi Disiplini ve Prensiplerine uygun hareket edilmelidir.
TZY ve lojistiğin amacı; Doğru Kişiye, Doğru Şeyi, Doğru Nicelikte, Doğru Nitelikte Doğru Zamanda, Doğru Yerde ve Doğru Maliyetle sunabilmektir. Afet zamanların da ise bu doğrular; Doğru Kişiye, Doğru Şeyi, Doğru Nicelikte, Doğru Nitelikte, Doğru Zamanda ve Doğru Yer olarak düşünülmelidir. Afet sonrası yardımlar; insanların, normal hayata dönmeleri ve yaşadıkları acıların azaltılması için çok önemli olup bu yardımlar; yukarıdaki doğrularla birlikte ama maliyet düşünülmeden sunulmalıdır.
(daha&helliip;)