Ülkemiz taşımacılık, depolama, gümrükleme, sigorta, katma değerli hizmetler, sipariş ve stok yönetimi, tamamlayıcı ve destekleyici faaliyetlerin bütünleşik bir şekilde gerçekleştirildiği “Lojistik” kavramını benimsemiştir. Lojistik faaliyetlerin Tedarik Zinciri Yönetimi bakış açısıyla gerçekleştirilmesi, uluslararası rekabet açısından ülkemize önemli üstünlükler sağlayacaktır. Martin Christopher’ın dediği gibi bundan sonra rekabet şirketler arasında değil şirketlerin içinde yer aldığı tedarik zincirleri arasında olacaktır. Lojistik ve Tedarik Zinciri Yönetimi açısından gereken bilgi, beceri ve yetkinlik düzeyleri çok farklıdır. Bu açı planlama ve proje yönetimi, stok yönetimi, süreç yönetimi, sistem analizi, simülasyon, istatistik, modelleme, optimizasyon, bilişim ve iletişim teknolojileri vb konularında çok daha kapsamlı bilgi ve deneyim gerektirmektedir. Söz konusu bilgi ve becerilerin yanı sıra analitik düşünme, iletişim, takım çalışması, gibi yetkinlikler de gerekmektedir. Bu bilgi, beceri ve yetkinlikler düzeyi genelde yüksek öğrenim mezunlarının sahip olabilecekleri bir düzeydir. Dolayısıyla taşımacılıktan lojistiğe, lojistikten tedarik zinciri yönetimine geçiş aşamasında olan sektörün, hele önümüzdeki yıllarda lojistik ve tedarik zinciri konularında bilgili ve yetenekli yüksek öğrenim mezunlarına gereksinimi çok daha fazla olacaktır.
Yarışmanın amacı:
- Araştırmacı, meraklı ve yaratıcı gençlere fikirlerini aktaracağı bir ortam oluşturmak,
- Sektörün sorunlarını üniversite öğrencilerimize aktarmak,
- Üniversite öğrencilerimizin vaka çözümleme becerilerini geliştirmektir.
Kariyerimizi planladığımız üniversite yıllarımızda, her zaman hangi alanda başarılı ve mutlu olacağımızı merak ederiz. Bu kapsamda okuyarak ve danışarak bilgi edinmeye çalışırız. Lojistik Vaka Yarışması, sizlere lojistik ve tedarik zinciri yönetimini tanıtan, üzerinde proje ve takım çalışması yapabileceğiniz ve sonrasında kariyer planlarınızı yeniden değerlendireceğiniz tatlı ve öğretici bir rekabet ortamı sunmaktadır. Bunun yanı sıra sahip olduğunuz tüm teorik bilgilerle gerçek lojistik ve tedarik zinciri problemlerine çözümler bulma fırsatı elde edeceksiniz.
Çözümlerinizin doğruluğu ve hassasiyeti kadar emeğinizi nasıl sunduğunuz da ön plana çıkacak ve değerlendirilecektir. Önceki lojistik vaka yarışmalarını katılan ve dereceye giren arkadaşlarımızın önemli bir kısmı artık lojistik ve tedarik zinciri yönetimi alanında çalışmaktadır. Romalıların dediği gibi “Yalınlık gerçekliğin belirtisidir”. Birikimlerinizi kendiniz için faydaya çevirmek adına hepinizi bekliyoruz…
Katılım Koşulları
1) Yarışma aşağıda belirtilen üç kategoride düzenlenmektedir:
- Kategori A: Program Adında Lojistik Kelimesi Olan Lisans ve 4 Yıllık Yüksek Okul Öğrencileri
- Kategori B: Program Adında Lojistik Kelimesi Olmayan Lisans ve 4 Yıllık Yüksek Okul Öğrencileri
- Kategori C: Program Adında Lojistik Kelimesi Olan 2 Yıllık Meslek Yüksek Okul Öğrencileri
- Kategori D: Yabancı Ülke Üniversite Öğrencileri
2) A, B ve C kategorilerinde yarışma dili (rapor ve sunum) Türkçe, D kategorisinde İngilizcedir.
3) Yarışmaya takım olarak katılım söz konusudur. Takımlar 3 kişiden oluşur. Her takımda en fazla bir lisansüstü (doktora veya yüksek lisans) öğrencisi bulunabilir. Bir öğrenci sadece bir takımda yer alabilir. Takım üyelerinin çoğunluğunun başvurdukları kategorideki tanıma uyması gerekmektedir. Başvuru tarihinde mezun durumda olanlar yarışmaya katılamaz. Başvuru tarihinden sonra takım üyelerinde değişiklikler onay alınarak yapılabilir. Takım üyelerinin üniversite ve bölümleri veya programlarının çoğunluğunun olduğu üniversite bölümü/programı, takım üniversitesi bölümü/programı olarak adlandırılır. Bu sağlanmazsa ilk sıradaki takım üyesinin üniversite ve bölümü veya programı dikkate alınır.
4) Her kategoriden final aşamasına en yüksek puanlı en fazla iki takım katılır. En yüksek puanlı takımın aynı üniversite bölüm veya programından olması halinde takip eden en yüksek puanlı farklı üniversite bölüm veya programından olan takım finale katılır.
5) Katılım ücretsizdir.
6) Tüm başvurular en geç 1 Mart 2021 tarihi mesai bitimine kadar www.loder.org.tr ve www.marslogistics.com adresinden yapılacaktır. Başvurularda web üzerindeki ilgili başvuru formu eksiksiz doldurulmalıdır.
7) Yarışma iki aşamadan oluşmaktadır. İlk Vaka, takımların e-posta adreslerine 8 Mart 2021 tarihine kadar gönderilecek ve LODER web sayfasında ilan edilecektir.
8) Takımlar raporlarını 19 Nisan 2021 mesai bitimine kadar info@loder.org.tr e-posta adresine göndereceklerdir. Gönderilen raporlar literatürün yanı sıra diğer gelen raporlar dikkate alınarak intihal/alıntı (turnitin vb.) kontrolünden geçirilecek ve %50 üzerinde benzerlik gösterenler değerlendirmeye alınmayacaktır.
9) Finalistler 17 Mayıs 2021 tarihinde web üzerinden duyurulacak, ayrıca sonuçlar tüm katılımcıların e-posta adreslerine gönderilecektir.
10) Final aşaması öğrenciler ve jüri üyelerine uygun bir tarihte İstanbul’da yapılacaktır. Final vakası sunum gününden 2 gün önce tüm öğrencilere eş zamanlı olarak e-mail ile gönderilecektir ve 5 saat süre sonunda takımların çözümlerini info@loder.org veya info@marslogistics.com adreslerine atmaları gerekecektir. Finalistler 2 gün sonra bu sunumları jüri önünde sunacaktır. Sunum sırası kura ile belirlenir. Takımlar sadece kendisinden sonraki takımların sunumlarını izleyebilirler. Finalist takımlar, final aşamasına kendi bilgisayarları ve kaynakları ile katılabilirler. Takımlara ödülleri final günü akşamı düzenlenecek bir törenle verilecektir.
11) Finale kalan öğrencilerin şehirlerarası ulaşım ve konaklama masrafları MARS LOGISTICS tarafından organize edilecek ve karşılanacaktır.
Ödüller
Tüm Kategorilerde Takımlara verilecek ödüller aşağıda belirtilmiştir;
BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ: 6.000 TL (Her kategori için, birinci gelecek takıma ödenecek tutardır)
Son Başvuru Tarihi: 1 Mart 2021
Jüri Üyeleri
- Prof.Dr. Ömer Baybars TEK Yaşar Üniversitesi (emekli)
- Prof.Dr. Tunçdan BALTACIOĞLU İzmir Ekonomi Üniversitesi (emekli)
- Prof.Dr. Mehmet TANYAŞ Maltepe Üniversitesi
- Prof.Dr. Gülçin BÜYÜKÖZKAN Galatasaray Üniversitesi
- Prof.Dr. Okan TUNA Dokuz Eylül Üniversitesi
- Prof.Dr. Birdoğan BAKİ Karadeniz Teknik Üniversitesi
- Prof.Dr. Umut TUZKAYA Yıldız Teknik Üniversitesi
- Prof.Dr. Elif KONGAR University of Bridgeport
- Prof.Dr. Zafer ACAR Piri Reis Üniversitesi
- Prof.Dr. Köksal HAZIR Mersin Toros Üniversitesi
- Doç.Dr. Ezgi UZEL Beykoz Üniversitesi
Lojistik ve Tedarik Zinciri Yönetimi Alanında Kariyer Fırsatını Kaçırmayın
Ülkemiz taşımacılık, depolama, dağıtım, gümrükleme, paketleme ve katma değerli hizmetler, sigorta ve ilgili faaliyetlerin bütünleşik bir şekilde gerçekleştirildiği “Lojistik” kavramına hızlı bir geçiş süreci içindedir. Bu geçişin Tedarik Zinciri bakış açısıyla gerçekleştirilmesi, uluslararası rekabet açısından ülkemize önemli üstünlükler sağlayacaktır. Martin Christopher’ın dediği gibi bundan sonra rekabet şirketler arasında değil şirketlerin içinde yer aldığı tedarik zincirleri arasında olacaktır. Lojistik ve Tedarik Zinciri Yönetimi açısından gereken bilgi, beceri ve yetkinlik düzeyleri çok farklıdır. Bu açı planlama ve proje yönetimi, stok yönetimi, süreç yönetimi, sistem analizi, simülasyon, istatistik, modelleme, optimizasyon, bilişim ve iletişim teknolojileri vb. konularında çok daha kapsamlı bilgi ve deneyim gerektirmektedir. Söz konusu bilgi ve becerilerin yanı sıra analitik düşünme, iletişim, takım çalışması, gibi yetkinlikler de gerekmektedir. Bu bilgi, beceri ve yetkinlikler düzeyi genelde yükseköğrenim mezunlarının sahip olabilecekleri bir düzeydir. Dolayısıyla taşımacılıktan lojistiğe, lojistikten tedarik zinciri yönetimine geçiş aşamasında olan sektörün, hele önümüzdeki yıllarda lojistik ve tedarik zinciri konularında bilgili ve yetenekli yükseköğrenim mezunlarına gereksinimi çok daha fazla olacaktır.
Yarışmanın Amacı:
• Araştırmacı, meraklı ve yaratıcı gençlere fikirlerini aktaracağı bir ortam oluşturmak,
• Sektörün sorumlarını üniversite öğrencilerimize aktarmak,
• Üniversite öğrencilerimizin vaka çözümleme becerilerini geliştirmektir.
(daha&helliip;)
Lojistik ve Tedarik Zinciri Yönetimi Alanında Kariyer Fırsatını Kaçırmayın
Ülkemiz taşımacılık, depolama, dağıtım, gümrükleme, paketleme ve katma değerli hizmetler, sigorta ve ilgili faaliyetlerin bütünleşik bir şekilde gerçekleştirildiği “Lojistik” kavramına hızlı bir geçiş süreci içindedir. Bu geçişin Tedarik Zinciri bakış açısıyla gerçekleştirilmesi, uluslararası rekabet açısından ülkemize önemli üstünlükler sağlayacaktır. Martin Christopher’ın dediği gibi bundan sonra rekabet şirketler arasında değil şirketlerin içinde yer aldığı tedarik zincirleri arasında olacaktır. Lojistik ve Tedarik Zinciri Yönetimi açısından gereken bilgi, beceri ve yetkinlik düzeyleri çok farklıdır. Bu açı planlama ve proje yönetimi, stok yönetimi, süreç yönetimi, sistem analizi, simülasyon, istatistik, modelleme, optimizasyon, bilişim ve iletişim teknolojileri vb konularında çok daha kapsamlı bilgi ve deneyim gerektirmektedir. Söz konusu bilgi ve becerilerin yanı sıra analitik düşünme, iletişim, takım çalışması, gibi yetkinlikler de gerekmektedir. Bu bilgi, beceri ve yetkinlikler düzeyi genelde yüksek öğrenim mezunlarının sahip olabilecekleri bir düzeydir.
Dolayısıyla taşımacılıktan lojistiğe, lojistikten tedarik zinciri yönetimine geçiş aşamasında olan sektörün, hele önümüzdeki yıllarda lojistik ve tedarik zinciri konularında bilgili ve yetenekli yüksek öğrenim mezunlarına gereksinimi çok daha fazla olacaktır.
Yarışmanın Amacı:
• Araştırmacı, meraklı ve yaratıcı gençlere fikirlerini aktaracağı bir ortam oluşturmak,
• Sektörün sorumlarını üniversite öğrencilerimize aktarmak,
• Üniversite öğrencilerimizin vaka çözümleme becerilerini geliştirmektir.
Ülkemiz taşımacılık, depolama, dağıtım, gümrükleme, paketleme ve katma değerli hizmetler, sigorta ve ilgili faaliyetlerin bütünleşik bir şekilde gerçekleştirildiği “Lojistik” kavramına hızlı bir geçiş süreci içindedir. Bu geçişin Tedarik Zinciri bakış açısıyla gerçekleştirilmesi, uluslararası rekabet açısından ülkemize önemli üstünlükler sağlayacaktır. Martin Christopher’ın dediği gibi bundan sonra rekabet şirketler arasında değil şirketlerin içinde yer aldığı tedarik zincirleri arasında olacaktır. Lojistik ve Tedarik Zinciri Yönetimi açısından gereken bilgi, beceri ve yetkinlik düzeyleri çok farklıdır. Bu açı planlama ve proje yönetimi, stok yönetimi, süreç yönetimi, sistem analizi, simülasyon, istatistik, modelleme, optimizasyon, bilişim ve iletişim teknolojileri vb konularında çok daha kapsamlı bilgi ve deneyim gerektirmektedir. Söz konusu bilgi ve becerilerin yanı sıra analitik düşünme, iletişim, takım çalışması, gibi yetkinlikler de gerekmektedir. Bu bilgi, beceri ve yetkinlikler düzeyi genelde yüksek öğrenim mezunlarının sahip olabilecekleri bir düzeydir.
Dolayısıyla taşımacılıktan lojistiğe, lojistikten tedarik zinciri yönetimine geçiş aşamasında olan sektörün, hele önümüzdeki yıllarda lojistik ve tedarik zinciri konularında bilgili ve yetenekli yüksek öğrenim mezunlarına gereksinimi çok daha fazla olacaktır.
Yarışmanın Amacı
· Araştırmacı, meraklı ve yaratıcı gençlere fikirlerini aktaracağı bir ortam oluşturmak,
· Sektörün sorunlarını üniversite öğrencilerimize aktarmak,
· Üniversite öğrencilerimizin vaka çözümleme becerilerini geliştirmektir.
Kariyerimizi planladığımız üniversite yıllarımızda, her zaman hangi alanda başarılı ve mutlu olacağımızı merak ederiz. Bu kapsamda okuyarak ve danışarak bilgi edinmeye çalışırız. Lojistik Vaka Yarışması, sizlere lojistik ve tedarik zinciri yönetimini tanıtan, üzerinde proje ve takım çalışması yapabileceğiniz ve sonrasında kariyer planlarınızı yeniden değerlendireceğiniz tatlı ve öğretici bir rekabet ortamı sunmaktadır. Bunun yanı sıra sahip olduğunuz tüm teorik bilgilerle gerçek lojistik ve tedarik zinciri problemlerine çözümler bulma fırsatı elde edeceksiniz. Çözümlerinizin doğruluğu ve hassasiyeti kadar emeğinizi nasıl sunduğunuz da ön plana çıkacak ve değerlendirilecektir. Önceki lojistik vaka yarışmalarını katılan ve dereceye giren arkadaşlarımızın önemli bir kısmı artık lojistik sektöründe çalışmaktadır.
Romalıların dediği gibi “Yalınlık gerçekliğin belirtisidir”. Birikimlerinizi kendiniz için faydaya çevirmek adına hepinizi bekliyoruz…
Katılım Koşulları:
1- Yarışma aşağıda belirtilen üç kategoride düzenlenmektedir:
Kategori 1: Program Adında Lojistik Kelimesi Olan Lisans ve 4 Yıllık Yüksek Okul Öğrencileri
Kategori 2: Program Adında Lojistik Kelimesi Olmayan Lisans ve 4 Yıllık Yüksek Okul Öğrencileri
Kategori 3: Program Adında Lojistik Kelimesi Olan 2 Yıllık Meslek Yüksek Okul Öğrencileri
2- Yarışmaya takım olarak katılım söz konusudur. Takımlar en az 3 en fazla 5 kişiden oluşabilir. Her takımda en fazla bir lisansüstü (doktora veya yüksek lisans) öğrencisi bulunabilir. Bir öğrenci sadece bir takımda yer alabilir. Takım üyelerinin çoğunluğunun başvurdukları kategorideki tanıma uyması gerekmektedir. Başvuru tarihinde mezun durumda olanlar yarışmaya katılamaz. Başvuru tarihinden sonra takım üyelerinde değişiklikler onay alınarak yapılabilir. Takım üyelerinin üniversite ve bölümleri veya programlarının çoğunluğunun olduğu üniversite bölümü/programı, takım üniversitesi bölümü/programı olarak adlandırılır. Bu sağlanmazsa ilk sıradaki takım üyesinin üniversite ve bölümü veya programı dikkate alınır.
3- Her kategoriden final aşamasına en yüksek puanlı en fazla iki takım çağırılır. En yüksek puanlı takımın aynı üniversite bölüm veya programından olması halinde takip eden en yüksek puanlı farklı üniversite bölüm veya programından olan takım finale çağırılır.
4- Katılım ücretsizdir.
5- Tüm başvurular en geç 31 Ocak 2015 tarihi mesai bitimine kadar www.loder.org.tr ve www.marslogistics.com adresinden yapılacaktır. Başvurularda web üzerindeki ilgili başvuru formu eksiksiz doldurulmalıdır.
6- Yarışma iki aşamadan oluşmaktadır. İlk vaka, takımların e-posta adreslerine 9 Şubat 2015 tarihine kadar gönderilecek ve LODER web sayfasında ilan edilecektir.
7- Takımlar yanıtlarını 13 Nisan 2015 mesai bitimine kadar info@loder.org.tr e-posta adresine göndereceklerdir.
8- Finalistler 11 Mayıs 2015 tarihinde web üzerinden duyurulacak, ayrıca sonuçlar tüm katılımcıların e-posta adreslerine gönderilecektir.
9- Final tarihi Haziran 2015 ayı içerisinde olacak şekilde finale kalan finalistler ile birlikte karar verilecektir. Final aşamasında finalist takımlara yeni vakalar eşzamanlı olarak verilecek, hazırladıkları sunumları jüri önünde sunmaları istenecektir. Sunum sırası kura ile belirlenir. Takımlar sadece kendisinden sonraki takımların sunumlarını izleyebilirler. Finalist takımlar, final aşamasına kendi bilgisayarları ve kaynakları ile katılabilirler. Takımlara ödülleri final günü akşamı düzenlenecek bir törenle verilecektir.
10- Finale kalan öğrencilerin şehirlerarası ulaşım (otobüs veya tren) ve konaklama masrafları MARS Lojistik tarafından organize edilecek ve karşılanacaktır.
Ödüller:
Tüm Kategorilerde Takımlara verilecek ödüller aşağıda belirtilmiştir;
BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ: 3.000 TL (Her kategori için)
Son Başvuru Tarihi: 31 Ocak 2015
Jüri Üyeleri
Prof.Dr. Ömer Baybars TEK, Yaşar Üniversitesi
Prof.Dr. Tunçdan BALTACIOĞLU, İzmir Ekonomi Üniversitesi
Prof.Dr. Mehmet TANYAŞ, Maltepe Üniversitesi
Prof.Dr. Gülçin BÜYÜKÖZKAN, Galatasaray Üniversitesi
Prof.Dr. Okan TUNA, Dokuz Eylül Üniversitesi
Prof.Dr. Birdoğan BAKİ, Karadeniz Teknik Üniversitesi
Doç.Dr. Turan PAKSOY, Selçuk Üniversitesi
Doç.Dr. Elif KONGAR, University of Bridgeport
Doç.Dr. Zafer ACAR, Okan Üniversitesi
Doç.Dr. Köksal HAZIR, Toros Üniversitesi
Gelişen ekonomi ve jeopolitik konumu nedeniyle dünyanın en önemli lojistik merkezlerinden biri olan Türkiye’de lojistik sektörü, her geçen gün daha çok ve nitelikli insan kaynağına ihtiyaç duyuyor. Mars Logistics olarak bu yıl 11.sini düzenlediğimiz “Lojistik Vaka Yarışması” ile kariyerinizi planladığınız üniversite yıllarında sizleri yaratıcı lojistik çözümleriyle takım halinde yarışarak hem ödüller kazanmaya hem de Lojistik ve Tedarik Zinciri Yönetimi alanında kariyer imkanı sağlayacak bakış açısı kazanmaya davet ediyoruz.