Logimex tarafından sürekli hale getirilen Trend Lojistik Eğitimlerinin Mart Ayı takvimi açıklanmıştır.
Eğitim konuları arasında; İhracat ve İthalat Belgeleri, Karayolunda Navlun Hesaplama ve Güzergâh Maliyetlerinin Hesaplanması, Denizyolu Navlun İşlemleri, Teklif Alma, Konşimento Doldurma, ÜSt Düzey Yönetici Nasıl Olunur, Akreditif Nasıl Açılır?, Akreditif Sözleşmeleri Nasıl Yapılır?, Teslim Şekillerinin Genel Çerçevesi, Teslim Şeklini Seçerken Nelere Dikkat Etmek Gerekir? gibi konuların eğitimleri ayrı ayrı başlıklar altında verilecektir.
Etkinliklere; öğrenciler, yeni mezunlar, lojistik çalışanları, lojistiği merak edenler, kişisel gelişimine katkıda bulunmak isteyenler ve dileyen herkes katılabilir.
(daha&helliip;)
Geçtiğimiz hafta, Zonguldak / ZONİAD tarafından organize edilen çalışma dizisini bitirdik. Neden ihracat yapmak gerektiği ile başlayıp, strateji kurmakla devam edip, hedef pazar araştırmaları ve değerlendirmeleri ile bitirdik. Her zaman olduğu gibi, konuların içerisine serpiştirilen örnekler gerek kendi tecrübelerimizden, gerekse ihracatçı dostlarımızdan derlediğimiz örnekler olduğu için, katılımcı dostlarımıza çok ilginç gelmişlerdi. Katılımcı dostlarımızdan birisi, ihracatın bu kadar keyifli ve heyecan verici bir iş olduğunu öğrenmekten duyduğu memnuniyeti belirtirken, karşılaşılabilecek ani değişikliklere doğru tepki verebilmek için, doğru bilgi ile hareket etmenin önemini bir kere daha anladığını belirtmişti. Şehirlerarası yolda giderken girdiğim keskin bir dönemeçte, uyarı levhasındaki hızda olmama karşın, yağış nedeniyle arabamın kayması sonucu gösterdiğim tepki ve aldığım olumlu sonuç, bana yine geçen hafta yaptığımız, ralli sürüşü ve kriz yönetimi benzeşmesi sohbetini anımsattı.
(daha&helliip;)
C, E ve F grubu teslim şekillerinden sonra geriye kalan D grubu teslim şekillerini bu makalemizde inceleyelim. Yalnız D grubu teslim şekillerine geçmeden önce ufak bir hatırlatmada fayda olduğunu düşünmekteyim. Biliyorsunuz ki teslim şekilleri 2010 yılında güncellendi. Yeni oluşturulan teslim şekillerinde en büyük değişikliğe uğrayan teslim şekilleride D grubu oldu. 2010 teslim şekilleri ile birlikte DAF, DES, DDU, ve DEQ teslim şekilleri kullanımdan kaldırılıp, onların yerine DAT ve DAP teslim şekilleri getirildi. Ayrıca bu iki teslim şeklinin yanında eski teslim şekillerinden kalma DDP’i de eklemekte fayda var. Şimdi sırası ile bu teslim şekillerini inceleyelim.
(daha&helliip;)
Sohbetimize katılan dostlarımız hatırlayacaktır, birkaç yıl önce “Fuar öldü, yaşasın internet” başlığı altında bir sohbet yazmıştık. O sohbetimizde şu ifadeleri kullanmıştık; “Benim sitem var, müşteriler ziyaret ediyor, işim de fena değil diyorsanız, orada bir nefeslenip düşünmenizde fayda vardır. Müşterinizle, ürününüzün yanında karşı karşıya oturup sohbet ettiğiniz ve onun ihtiyaçlarını anlamaya çalışıp, ürününüzün o yönünü ortaya çıkartacak bir ifade ile onu ikna etmeye çalıştığınızı düşünün.
İnternetteki fotoğraf ve metinler mi daha başarılı olacaktır yoksa müşteri ile yan yana olan siz mi?”
Bu yazıyı okurken, interneti yadsımadığımızı vurgulayıp, aksine internetin önemini de açıkladığımız 01.06.2012 tarihli ve “Fuar öldü, yaşasın internet” başlıklı yazımıza arşivlerden bakmanızı salık veririm. Durup dururken neden bu konuyu yeniden gündeme getiriyoruz derseniz, “Geçen hafta ziyaret ettiğimiz bir fuar bunu tetikledi” diyebilirim. Geçen yıl, stant açarak katıldığımız bir fuar ile aynı konudaki başka bir fuarı ziyaret etmeye karar verdik. Birlikte çalıştığımız yakın bir arkadaşım ile birlikte, beş günlük fuarın ilk ve son gününü ihmal ederek ortadaki üç günü fuarı dolaşmaya ayıralım dedik. Hani hep derler ya “Sebebi ziyaretimiz” daha önce temas kurduğumuz, bazıları bu fuarda stant açan ve bazıları da fuarı ziyaret edecek olan potansiyel müşteriler ile yüz yüze görüşmekti.
(daha&helliip;)
Ekonomisi var, lojstiği var, denizciliği var… Var da var. Kimin mi? Kimin olacak, tabi ki Dünya Gazetesi’nin… Eh öncelikle hayatımıza hoşgeldin kısaca Dünya Ekonomi, uzun adı ile Dünya Ekonomi, Denizcilik ve Lojistik TV…
Hayatımızda hep bir değişim ararız, hanımlar saçlarını yaptırır, giyim tarzını değiştirir, bazen daha da radikal kararlar almaya çalışarak değişimi hissetmeye çalışırlar. Biz erkekler ise bazen fizyolojimiz ile oynamak için aniden spora yönelir, bazen farklı arkadaş çevrelerini hayatımıza sokmaya çalışır, bazense değişik işlere soyunarak aslında hayatımızda değişimi aramaya hissetmeye çalışırız. Değişmeyen tek şeyin değişim olduğu sözü de hayatımızın gizli bir sloganıdır aslında. Birden bire nasıl böyle konuyu değiştirip televizyondan değişime geçtiğimi anlamadınız eminim. Ama ben bugün hayatımızın ne kadar da hızlı değiştiğinden, alışkanlıklarımızdaki farklılaşmalardan, lojistikteki değişimden ve bu değişimin hayatımıza getirdiği önemli bir kazanım olan, yakın zamanda benim de bir program ile içinde büyük bir gururla yer alacağım Dünya Ekonomi TV’den söz etmek, tabiri caizse biraz ortaya karışık yapmak istiyorum.
(daha&helliip;)