Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi tarafından 2000 yılından bu yana düzenlenmekte olan “Türkiye İçin Lojistik Stratejileri Konferansı” bu yıl 21 Nisan 2016 tarihinde “Lojistikte Girişimcilik” ana teması kapsamında İzmir’de Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Yerleşkesinde gerçekleştirilecektir.
Son yıllarda girişimcilik olgusunun önemli bir unsur haline gelmesi ve bu çerçevede ilgili ekosistemin etkinliğinin artması lojistik sektörünü de önemli derecede etkilemektedir. Küresel olma özelliği ile girişimcilik anlamında çok önemli başarı hikayelerine sahip olan lojistik sektörü özellikle dijital ve teknolojik gelişmelerle de birlikte çok önemli fırsatlara sahip gözükmektedir.
Türkiye İçin Lojistik Stratejileri Konferansı 2016 konferansı bu yıl, Türkiye’de girişimcilik anlamında başarı hikayeleri olan kişi ve kurumlar ile birlikte yeni girişimleri bir araya getirmeyi hedeflemektedir. Konferans, saat 09:30 açılış oturumu ile başlayacak ve 17:00’de sona erecektir. Açılış oturumu ile birlikte üç oturumun daha olacağı konferansın katılımcıları; girişimciler, lojistik sektörü ve öğrenciler olacaktır. (daha&helliip;)
Gebze Teknik Üniversitesi, Lojistik Derneği ve Türk Standartları Enstitüsü’nün 14 Nisan 2016 tarihinde ortaklaşa organize ettiği “III. Afet Lojistiği Konferansı” 13:00 – 17:00 saatleri arasında gerçekleştirilecektir.
Konferansta temel olarak aşağıdaki başlıklara değinilecektir:
– Afet yönetimi ve afet lojistiği
– Medikal lojistiğin afet yönetimindeki rolü
– Türk Kızılayı’nın uygulamakta olduğu lojistik ve tedarik zinciri yönetimi
– Afet triaj alanı ve triaj lojistiğinde dikkat edilmesi gereken hususlar
– Sağlık Bakanlığı, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi – UMKE’nin afet hazırlılık çalışmaları
– Afetlerde sağlık yönetişiminin önemi
– Afetlerde kadınların karşılaştıkları sorunlar üzerine psikolojik tahliller ve değerlendirmeler
– Büyük ölçekli medikal malzeme dağıtım ağı tasarımında Kentucky Vakası’ndan alınabilecek dersler
– Afet sonrası hafriyatın kaldırılmasına ilişkin bir hafriyat lojistiği modeli önerisi
– Afet öncesi – afet sonrası karşılaştırmalarında İHA’ların kullanımı
– Afet sonrası arama ve destek çalışmalarının planlanması
– İstanbul için güncel afet hazırlılık çalışmaları
Kimler Katılmalıdır?
Özel sektör ve kamu kuruluşlarımızın yöneticileri ile,Lojistik ve tedarik zinciri birimleri, Afet ve acil durum birimleri, Kurtarma birimleri, Kamu kuruluşları, İş sağlığı ve güvenliği,gibi alanlarda aktif rol alan, karar alma mevkiinde olan yönetici ve çalışanlar katılabilir.
Katılım ücretsiz olup, aşağıdaki linkten kayıt yapılması yeterlidir.
Online Kayıt: https://docs.google.com/forms/d/1jHQl0rNzAtyqzAjipQQcPV_s5GQ_NaE-IhPDjs7Y9S0/viewform